Ring til os på 97 12 12 00

Om os

Vi skal være klar døgnet rundt

Det kræver stor fleksibilitet – og forstående ægtefæller – at eje og drive et serviceværksted for lastbiler og varevogne, der tilbyder døgnservice. Sådan lyder det fra Claus Ackermann og Mads Andsbjerg, som i fællesskab ejer Diesel Dok ApS i HI-Parken på adressen Transportcentervej 15 med 18 ansatte.

I 2001 stiftede Claus & Mads Diesel Dok ApS, og flyttede i 2004 til HI-Park lidt nord for Hammerum tæt op af Århus / Herning motorvejen. Claus & Mads har arbejdet sammen endnu længere, da de har fælles fortid hos Volvo Lastbiler i Herning. Her er Claus Ackermann udlært mekaniker, og Claus Ackermann har desuden været værkfører ved Iveco i Herning i 7 år.

Mads Andsbjerg har arbejdet hos Volvo i 21 år – først som mekaniker og siden som værkstedschef. De har begge haft et afbræk i mekanikerkarrieren, hvor de har kørt lastbil. Læg dertil at begge deres fædre har været vognmænd og kørt lastbil, så branchen har de altid haft berøring med.

Derfor har de også været helt afklarede med, at Diesel Dok ApS som serviceværksted for lastbil-producenten MAN skal stå til rådighed døgnet rundt. Hertil kommer serviceopgaver og reparation for principielt alle andre lastbilsmærker, og også her er nøgleordet fleksibilitet.

Det skal man gøre sig klart, at det er en del af gamet. Man kan aldrig vide, hvornår telefonen ringer, men det er nok i gennemsnit en gang om ugen, at en af os må op om natten, siger Mads Andsbjerg, som roser medarbejderne for også at udvise stor velvilje og tage del i dette, når det kræves.

Mange dyretransporter

Behovet for hurtig behandling er kun blevet styrket, efter at Diesel Dok ApS gennem årene har fået reparation af dyretransporter ind som et forretningsområde. Der er en del teknik bygget ind i en dyretransport, og i takt med at Diesel Dok ApS har opbygget ekspertise på området, kommer flere og flere kunder til. Med strikse regler for transport af dyr,  skal der rykkes ud lige med det samme, hvis en transport har tekniske problemer. Så tager vi ud, hvor bilen er gået i stå, og det sker da også, at en transport kommer ind på værkstedet med dyr i.

Rollefordelingen mellem de to værkstedsejere ligger helt fast. Mads Andsbjerg tager sig af det administrative, mens Claus Ackermann som værkfører tager sig af det tekniske, kundekontakten og styrer værkstedet.

Flytning gav gevinst

De 18 ansatte er en god blanding af erfarne svende og unge lærlinge. Diesel Dok har fire til fem lærlinge af gangen, og prioriterer at sikre dem en god uddannelse. Virksomheden blev i 2007 kåret til årets lokale læreplads.

For Claus Ackermann er det en kombination af den stærke stab og Diesel Doks ApS gode placering lige ud til afkørsel 39 på motorvejen, som er forklaringen på virksomhedens succes.

Vi lever godt af vores beliggenhed. Hvis en chauffør f.eks skal holde en pause på 45 minutter, eller han får flyttet tidspunktet for en læsning, så kommer chaufføren lige ind, og skal have ordnet noget på sit køretøj eller sin trailer.